Παιχνιδοδημιουργίες

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 9 ετών

Πατήστε εδώ για να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το πρόγραμμα «Παιχνιδοδημιουργίες»

Ξεχάστε όσα ξέρατε μέχρι τώρα για τη Δημιουργική Απασχόληση και ελάτε στις Παιχνιδοδημιουργίες! Κάθε εβδομάδα μία διαφορετική θεματική ενότητα, κάνει τα πρωινά του Σαββάτου μας ξεχωριστά!

Πειράματα φυσικής – Κατασκευές

Μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα καλειδοσκόπιο από χαρτόνι; Πώς κατασκευάζεται μία φωλιά για πουλιά; Τι ήχους μπορούμε να παράξουμε με τα δικά μας αυτοσχέδια μουσικά όργανα; Είναι εύκολο να φτιάξουμε πρωτότυπα επιτραπέζια παιχνίδια με μοναδικό οδηγό τη φαντασία μας;

Οι απαντήσεις βρίσκονται στον «Μικρόκοσμο».

Με απλά υλικά, εντείνουμε τη δημιουργικότητά μας, ερχόμαστε σε επαφή με νόμους της φυσικής, ενισχύουμε τη φαντασία μας και εξασκούμε τη λεπτή μας κινητικότητα.

Messy Play

Το πρόγραμμα που λάτρεψαν οι μικροί μας φίλοι, τώρα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες μεγαλύτερων παιδιών, έρχεται στις Παιχνιδοδημιουργίες! Μία φορά τον μήνα, παίζουμε μέχρι τελικής πτώσης με βρώσιμα και μη ερεθίσματα και λερωνόμαστε άφοβα!

Για 90 λεπτά, ο χώρος μας γίνεται ένα μεγάλο εργαστήρι παραγωγής… χάους, για τη δική μας διασκέδαση.

Ζωγραφική

Mε σύμμαχους τα χρώματα και τις μπογιές μας, ανακαλύπτουμε νέους κόσμους, που βρίσκονται κρυμμένοι στη φαντασία μας.

Με την κατάλληλη καθοδήγηση, μαθαίνουμε να σχεδιάζουμε, ξεκινώντας από τα βασικά σχήματα και χρώματα. Παράλληλα, θέτουμε ως στόχο να καταφέρουμε να αποτυπώσουμε στο χαρτί τις εικόνες που «ζουν» στο μυαλό μας, προάγοντας τη δημιουργικότητά μας.

Πηλοκατασκευές

Μία φορά τον μήνα, εκφραζόμαστε με τη βοήθεια του πηλού! Τα χέρια μας πλάθουν ό,τι επιτάσσει η φαντασία μας και το άμορφο υλικό παίρνει ζωή και χρώμα!

Με τη λήξη του προγράμματος, επιστρέφουμε στο σπίτι μας, υπερήφανοι για τη νέα μας δημιουργία!

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κα Ελένη Ορφανού.