Μουσικοκινητική αγωγή & Θεατροϊστορίες

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 3 έως 6 ετών

Στον «Μικρόκοσμο», οι μικροί μας φίλοι μπορούν να παρακολουθήσουν μουσικοκινητική αγωγή (σύστημα orff, μέθοδος Dalcroz).

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη μουσικοπαιδαγωγική μέθοδο, που απευθύνεται στα παιδιά θεωρώντας τα ως ένα σωματικό, ψυχικό και πνευματικό σύνολο.

Με τον συνδυασμό της μουσικής, του χορού, της ζωγραφικής και του αυτοσχεδιασμού, τα παιδιά αναπτύσσουν κινητικές, γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες. Μέσα από το βιωματικό παιχνίδι, έρχονται σε επαφή με κρουστά μουσικά όργανα και βασικές μουσικές έννοιες, μουσικές και χορούς από όλο τον κόσμο, οξύνεται η φαντασία τους, η παρατηρητικότητα και η μνήμη τους, καλλιεργούν την ακουστική τους αντίληψη, ανακαλύπτουν και εκφράζουν τις δημιουργικές τους ικανότητες και μαθαίνουν να λειτουργούν ως ομάδα, θέτοντας κανόνες για την ομαλή λειτουργία της.

Η Μουσικοκινητική Αγωγή έχει τις πηγές της στο συναισθηματικό κόσμο του μικρού παιδιού, συμβάλλει στη δημιουργία καλής διάθεσης, χαράς και ικανοποίησης και επηρεάζει θετικά την κοινωνικό – συναισθηματική του προσαρμογή.

«Ανέκαθεν τα παιδιά δεν συμπαθούν τη μελέτη. Θα προτιμούσαν να παίζουν, και εάν έχετε τα ενδιαφέροντά τους στο επίκεντρο, τότε θα τους επιτρέψετε να μαθαίνουν ενώ παίζουν.»

Carl Orff

Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κα Ελένη Ορφανού.

Πατήστε εδώ για να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το πρόγραμμα «Μουσικοκινητική Αγωγή»