Μαρία Μπατσάκη

Η Μαρία Μπατσάκη μεγάλωσε στο Περιστέρι. Είναι φιλόλογος, απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με εξειδίκευση στην Ειδική αγωγή, καθώς και στη Συμβουλευτική μέσω του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Είναι κάτοχος Επάρκειας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και διαθέτει Εξειδίκευση στην Εκπαίδευση και Υποστήριξη των Κωφών και Βαρήκοων ατόμων και των οικογένειών τους μέσω του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης εργάστηκε στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, υποστηρίζοντας με συνέπεια το εκπαιδευτικό έργο, ενώ συνέχισε να παρέχει τις υπηρεσίες της εθελοντικά καθ’ όλην τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Στο ξεκίνημά της επαγγελματικής της πορείας παρείχε κατ’ οίκον ενισχυτική διδασκαλία (κάλυψη μαθησιακών κενών, προετοιμασία για την επόμενη μέρα, αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών μέσω εξατομικευμένου προγράμματος) σε παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, επί δέκα συνεχή έτη.

Έχει συνεργαστεί με το Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθηνών για το έργο: «Νέες Ψηφιακές Υπηρεσίες Τ.Ε.Ι Αθήνας», επί 12 μήνες, με στόχο την καταγραφή δυσκολιών που συναντούν οι Κωφοί και Βαρήκοοι σπουδαστές κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, καθώς και τη βελτίωση συνθηκών της φοίτησής τους.

Τα τελευταία τέσσερα έτη, εργάστηκε στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών & Βαρηκόων Λυκόβρυσης – Πεύκης, ως συνοδός παράλληλης στήριξης κωφής μαθήτριας με πολυαναπηρία.

Έχει παρακολουθήσει ποικίλα συνέδρια και ημερίδες αναφορικά με την εκπαίδευση, τεχνικές διδασκαλίας & διαχείρισης μη επιθυμητών συμπεριφορών (Μοντέλο Pyramid – ABA), ειδική αγωγή, θεατρικό παιχνίδι.

Μιλάει Αγγλικά.