Νίκη Ράπτη

nikiΗ Νίκη Ράπτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε διετή φοίτηση στο Φροντιστήριο Υποψηφίων Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Παρακολούθησε μαθήματα πιάνου, χορού, τραγουδιού και σεμινάρια υποκριτικής, σεναρίου, θεατρικής γραφής και ιστορίας θεάτρου-δραματολογίας στο «Θέατρο των Αλλαγών».

Έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς για ποιητικά και θεατρικά της έργα και έχει συμμετάσχει σε διεθνή λογοτεχνικά συνέδρια.

Έχουν εκδοθεί τα έργα της: (Εκδόσεις Βεργίνα): «Ανέκφραστη Διαμαρτυρία» (Ποίηση, 2001), «Ωδή στον Νικηφόρο Βρεττάκο» (Ποίηση, 2004), «Αγία Δύναμη Αγία Απελπισία» (Ποίηση, 2009), «Δάκρυα από σκοτάδι» (Θέατρο, 2010), «Σκοτάδι και φως» (Θέατρο, 2011), «Η Αλυσίδα» (Θέατρο, 2011), «Ο Ηθοποιός» (Θέατρο, 2013), «Η Ταράτσα» (Θέατρο, 2014).

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ), του Σωματείου Τεχνών και Πολιτισμού «Σκηνοβάτες», του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και τακτικό μέλος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ.).

Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις και θεατρικά αναλόγια που παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα της έχουν μεταφραστεί στην Ισπανική, Βουλγαρική, Ιταλική και Αγγλική γλώσσα.