Ελένη Ορφανού

helenΗ Ελένη Ορφανού γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε απολυτήριο από το Μουσικό Λύκειο Πειραιά, ενώ είναι απόφοιτη του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του, καθώς και της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του δήμου Αγίας Βαρβάρας “Ιάκωβος Καμπανέλης”.

Επιπλέον, έλαβε πτυχίο Ανώτερων Θεωρητικών Ειδικού Αρμονίας, ενώ έχει παρακολουθήσει τη 2α Ανωτέρα στο πιάνο.

Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει σεμινάριο Μουσικοκινητικής Αγωγής (Α και Β κύκλος) με την Ρουμπίνη Μεντζελοπούλου, ενώ έχει συμμετάσχει στη βιωματική ημερίδα “Το Θεατρικό Παιχνίδι και οι διαστάσεις του”, με εισηγητή τον κ. Λάκη Κουρετζή.

Τέλος, έχει παρακολουθήσει μαθήματα χορού (contact improvisation) για 2 χρόνια με τον Κώστα Γεράρδο στο εργαστήρι “Vis Motrix”, μαθήματα υποκριτικής και αυτοσχεδιασμού στο θεατρικό εργαστήρι “Λαμπιόνι” της Θεσσαλονίκης και σεμινάριο υποκριτικής στην Δραματική Σχολή “Θεατρική Τέχνη”.

Το 2007 εργάστηκε στο 2ο Γυμνάσιο Συκεών Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ το 2009 δίδαξε 1η Θεωρία, 1ο Σολφέζ, 3η Θεωρία και 3ο Σολφέζ στο Ωδείο “Μελωδία”. Από το 2015 έως το 2016 εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια μουσικοκινητικής αγωγής στην ειδικότητα βοηθών βρεφονηπιοκόμων, στο Δ.Ι.Ε.Κ. Ελληνικού. Από το 2014 έως το 2016 εργάστηκε στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων Χουρδάκη, ενώ πλέον εργάζεται στο νηπιαγωγείο του ελληνογερμανικού σχολείου Neue Schule Athen.

Παράλληλα, από το 2007 μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων, είτε ως ηθοποιός, είτε ως σκηνοθέτις.

Το 2011 έλαβε μέρος στην ταινία μικρού μήκους “Το Πείραμα” σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Θωμόπουλου, ενώ το επόμενο έτος συμμετείχε στην ταινία μικρού μήκους “Ζωή, Έρωτας, Θάνατος”, του ίδιου σκηνοθέτη.