Εύα Καλλιοπούλου

Η Εύα Καλλιοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ), του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2017.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, αλλά και μετά το πέρας αυτών, ακολούθησε μια σειρά από σεμινάρια και ημερίδες για να εμπλουτίσει τις γνώσεις της στο πεδίο της εκπαίδευσης των παιδιών. Πιο χαρακτηριστικά αυτών είναι το ετήσιο πρόγραμμα «Εργαστηρίου Εικαστικών» 120ωρών, από το Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης, όπως και το εξάμηνο πρόγραμμα εξειδίκευσης «Εκπαιδευτικοί σχεδιασμοί στο Νηπιαγωγείο: Γλώσσα-Μαθηματικά-Φυσικές Επιστήμες-Δημιουργία-Έκφραση-Νέες τεχνολογίες» 120ωρών του Ανοιχτού Ιδρύματος Εκπαίδευσης που πραγματοποίησε το 2019.

Έπειτα, το 2020, παρακολούθησε το πρόγραμμα επιμόρφωσης για την «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση», 70 ωρών του Easy Education, καθώς και το πρόγραμμα επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, «Σχολική Ψυχολογία» 440 ωρών.

Παράλληλα φοιτά και βρίσκεται στο 4ο έτος του Προγράμματος επιμόρφωσης «Εκπαίδευση στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία», του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Αλυπίας Τέχνη».

Έχει τριετή εμπειρία ως νηπιαγωγός-υπεύθυνη τμήματος, σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό και έχει ασχοληθεί με τη φύλαξη, δημιουργική απασχόληση και μελέτη παιδιών ηλικίας 1 εώς 11 χρονών.