Κατερίνα Κώτσου

Η Κατερίνα Κώτσου γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε απολυτήριο από το Μουσικό Λύκειο Πειραιά και είναι απόφοιτη του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Επιπλέον, αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις φιλοσοφικές προσεγγίσεις σύγχρονου θεάτρου και χορού.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε μαθήματα κλασσικού και σύγχρονου χορού με καταξιωμένους καθηγητές (Έλενα Τοπαλίδου, Έμυ Κορφιά, Κωνσταντίνος Μίχος, Ράνια Παπαϊωάννου, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Cristina Leitão, Laura Bernasconi, Iñaki Azpillaga κ.α.). Μετά τις σπουδές της εμβάθυνε στο θεατρικό παιχνίδι παρακολουθώντας σεμινάρια του ΠΕΣΥΘ (Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων) και της «Πλεύσις» (Αντώνης Κουτρουμπής).

Έχει εργαστεί στο Λύκειο Ελληνίδων Σαλαμίνας ως δασκάλα Ρυθμικής σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και το 2016-2017 ως καθηγήτρια θεατρικού παιχνιδιού στην ειδικότητα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων στο Δ.ΙΕΚ Σαλαμίνας.

Την ίδια περίοδο, ανέλαβε την κινησιολογική μελέτη της παράστασης «Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου» της θεατρικής ομάδας δράσης ΣΑΡΔΑΜ.