Κωνσταντίνα Καταχανά

Η Καταχανά Κωνσταντίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ) του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2016.

Εν συνεχεία, παρακολούθησε σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα το 2020 παρακολούθησε την επιμόρφωση με τίτλο «Κατάρτιση εκπαιδευτικών στη διαπολιτισμική εκπαίδευση για μαθητές με προσφυγικό και
μεταναστευτικό υπόβαθρο» συνολικής διάρκειας 408 ωρών.

Επιπλέον το 2022 παρακολούθησε την επιμόρφωση με τίτλο «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση»
συνολικής διάρκειας 440 ωρών. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού στο Εργαστήριο Πολιτιστικής Εκπαίδευσης « Σχολείο Παιχνιδιού» καθώς και σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο
Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff.

Παράλληλα είναι ενεργή φοιτήτρια στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).

Επιπλέον είναι κάτοχος πιστοποίησης προσόντων πληροφορικής «ELIC Professional Certificate» για χρήση προγραμμάτων Office (Word, Excel) και υπηρεσίες διαδικτύου.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, σε παιδικό σταθμό, σε διοργάνωση παιδικών πάρτυ, ενώ έχει ασχοληθεί με φύλαξη και δημιουργική απασχόληση νηπίων και παιδιών, καθώς και με μελέτη μαθητών δημοτικού.