Βαγγέλης Βεντουρής

Ο Βαγγέλης Βεντουρής είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με Μεταπτυχιακές σπουδές στην «Αθλητική Ψυχολογία» στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 2021 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Ειδική Αγωγή» στο Δια-Ιδρυματικό – Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Ι.Π.&Τ.) του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “Δημόκριτος”: ‘’Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης’’, με βαθμό «Άριστα».

Στο πλαίσιο της Πρακτικής του άσκησης έχει εργαστεί-μεταξύ άλλων-στο Ειδικό Σχολείο Πειραιά (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), καθώς κι επί σειρά ετών στον Τομέα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του τέως Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό σεμιναρίων και συνεδρίων συναφών με την Εκπαίδευση και την Ψυχολογία και μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.