Μουσικοκινητική αγωγή – Θεατρικό παιχνίδι

Όταν η μουσική συναντά το θέατρο και τον μαγικό κόσμο του παραμυθιού!

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη παιδαγωγική μέθοδο, που απευθύνεται στα παιδιά θεωρώντας τα ως ένα σωματικό, ψυχικό και πνευματικό σύνολο. Δομημένη πάνω σε ένα παραμύθι, μία ιστορία ή ένα θέμα που ορίζουν τα ίδια, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον εσωτερικό τους κόσμο αλλά και το περιβάλλον τους. Διοχετεύουν δημιουργικά την ενέργεια τους και μαθαίνουν να εκφράζονται. Ανακαλύπτουν τις ικανότητές τους και εξασκούν την παρατηρητικότητα, την συγκέντρωση και την προσοχή τους. Μαθαίνουν να συνεργάζονται και να λειτουργούν ομαδικά. Κατανοούν τα αισθήματα τους και ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους, αναπτύσσουν την κινησιολογική και λεκτική τους ικανότητα.

Με τον συνδυασμό της μουσικής, του χορού, του θεάτρου, της ζωγραφικής και του αυτοσχεδιασμού, ελάτε να ανακαλύψουμε νέους κόσμους, πολιτισμούς παράξενους και διαφορετικούς, μουσικές απ όλον τον κόσμο, αλλόκοτους ανθρώπους που βγάζουν μουσική απ’ το σώμα τους, μαγικά χαλιά που παίζουν μουσική, μουσικά όργανα φασαριόζικα που με το σωστό ξόρκι βγάζουν ήχους θεσπέσιους…

ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ!!!

«Ανέκαθεν τα παιδιά δεν συμπαθούν τη μελέτη. Θα προτιμούσαν να παίζουν, και εάν έχετε τα ενδιαφέροντά τους στο επίκεντρο, τότε θα τους επιτρέψετε να μαθαίνουν ενώ παίζουν.»
Carl Orff