Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

manolis1Ο Μανώλης Φουσκολαγουδάκης μεγάλωσε στo Μοσχάτο Αττικής. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του Προγράμματος «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η μεταπτυχιακή του διατριβή, με τίτλο «Θεωρητική και ερευνητική προσέγγιση του φαινομένου της αποσταθεροποίησης των κοινωνικών δομών ως αποτέλεσμα της ανισορροπίας φυσικού και κοινωνικο-πολιτικού περιβάλλοντος: το παράδειγμα της κατάλυσης της Αθηναϊκής δημοκρατίας και η ποιητική αναπαράστασή της μέσα στις «Βάκχες» του Ευριπίδου (406 π.Χ.)» βαθμολογήθηκε με Άριστα (10).

Έχει πιστοποιηθεί στη διδασκαλία εκπαιδευτικής ρομποτικής με τη χρήση του LEGO WeDo 2.0 και του LEGO MINDSTORMS EV3.

Ξεκίνησε την εκπαιδευτική του σταδιοδρομία παρέχοντας γλωσσική στήριξη σε δίγλωσσους μαθητές σε Δημοτικά Σχολεία της Ρόδου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ένταξη παιδιών παλιννοστούντων και αλλοδαπών στο σχολείο για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση», του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επί δέκα έτη εργάστηκε σε ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο, ως δάσκαλος Γ’ και Δ’ τάξης, ενώ, κατά το παρελθόν συνεργάστηκε με εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες, ως δημοσιογράφος.

Έχει παρακολουθήσει ημερίδες και συνέδρια με θέματα σχετικά με την εκπαίδευση.

Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.